Moderne Ulvehyl: En Update på Nazi-anklagerne imod White Wolf

Som sagt, så gik Jason Carl på Twitch her i Fredags for at lave en AMA for White Wolf.
Hele tingen er en time lang, og giver god indsigt i deres beslutningsprocess for V5 og deres politiske standpunkter.

Men, siden min sidste post handlede om politiken, så fokuserer jeg på den lige nu.

 • Nogen spurgte om WW ville bede Neo-Nazi og “fuck SJWs sensitivities” alt-right ligende grupper om at fucke af?
  Carl svarede ja, og forklarede at Nazi-referencer i deres tekst ikke skal ses som anerkendelser men derimod muligheder for typer af vampyrer som man kan rende ind i verdenen.
  Desuden tilføjede han at hvis man tilhørte en hadgruppe så vil firmaet ikke have deres penge, og erklærede at man ikke er velkommen i “WoD Community” (underligt begreb at oversætte)
 • Carl forklarede at brugen af en nutidig hadgruppe i det nuværende politiske klima helt sikkert ikke var ment som en anerkendelse af Alt-Right bevægelsen.
  (Stemmer godt overens med Ericcson’s udtalelser om at den slags holdninger er i V5 garanteret i at smadre din menneskelighed og ville nok være mest egnet til NPC antagonister. Så, kill all nazi vampires? Tror der er et scenarie lige der.)
 • Der blev spurgt om den samme frasigelse ville falde på venstrefløjen, specifikt Antifa. Personen der stillede spørgsmålet mente det var ret simpelt.
  Carl mente det modsatte, men udtalte at White Wolf og Vampire-teamet afviser og står imod enhver gruppe der prædiker hadsk tale og står for en agenda af had.
 • Der blev spurgt ind til Martin Ericcson’s brug af “Blood and Souls” som signatur. De fleste mente det lød alt for tæt på “Blood and Soil”… et slogan vi jo kun alt for godt kender.
  Som svar på det forklarede Carl forholdet imellem White Wolf og Michael Moorcock’s Elric saga. Blood and Souls værende hovedpersonen Elric’s kampråb, selvsamme hovedperson der havde tilnavnet The White Wolf.
 • Han anerkendte, indrømmede og undskyldte for tidligere fejltrin:
  • Brugen af ordet “Triggered”. Studiet var ubekendte med skældsord brugen af ordet, og har erstattet det med Rebellion i kontekst af Clan Brujah.
  • Brugen af talrækken “1488” var meget nyt for dem, og det er blevet rettet i deres Alfa Playtest produkt.
  • Han undskyldte dybt fejlen fra Werewolf produktet Changing Ways, der handlede om transkønnede varulve, og hvordan de bliver set i Garou samfundet. “We fucked up.” var hans præcise ord.
 • Der blev nævnt at WW i fremtiden ville være ekstra forsigtige med deres materiale, have længere og større playtest grupper, få større global forståelse og stræbe efter langt større respekt for en alsidig fanbase, heriblandt det transkønnede segment.

I mit hoved er vi nået til følgende.
White Wolf er en flok af primært hvide mænd i fyrrene. Det er ikke en overraskelse at de ikke kan finde ud af at forstå ungdomkulturen og Kulturkrigen.
De har brug for hjælp til det skidt. Især nu om dage. Heldigvis ser det ud til at hele kaoset er gået i sig selv igen.

De anerkender deres fejl, omend Zachary S er stadig et emne som ikke bliver snakket om. Mit gæt er som følger på det område. Og igen, det er mit eget bud:
Jeg talte med Tobias Sjögren, White Wolf’s CEO, sidste maj i Berlin. Og han var meget i vildrede over hele situationen. De lærte Zak at kende igennem Los Angeles nørdmiljøet, og hans produkt virkede godt.
Men, da hele kontroversen gik amok blev Tobias især overvældet med vrede mails fra begge lejre. Han tror afgjort på der er noget om snakken at Zak er en nar. Derfor arbejder de ikke sammen med ham længere.
Men for en udenforstående er det meget svært at dømme i en sag med rigtig mange stemmer. Især når den anden side af sagen (Olivia Hill) har et tydeligt horn i siden på ens firma.
Personligt er jeg ret træt af Zak S, og hans alt for lange skygge. Det er bare ikke det værd at have i kulturen.

Så.
Lad os se om de kan udgive V5 uden at udløse en steppebrænd.
Der sker lige her om… en uge eller to? PDFen dropper til pre-order grupperne under GenCon, der er første weekend i august.
Jeg er flad som en fregne, så jeg kommer nok ikke til at få fat i spillet lige med det samme, men vil prøve at give mit besyv med når jeg engang får fat i det.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s